Slänger in ett recept på en god soppa. Tycker det är så gott med soppor den
här årstiden och ett ypperligt tillfälle att få i sig lite fisk även.
LCHF Fisksoppa med Thaismaker 4 Port.
4 torskfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör/kokosfett att steka i
1 röd chilifrukt
250 g champinjoner
1 gul paprika
1 zucchini
2 dl vatten
2 burkar kokosmjölk
2-3 tsk röd curry
salt och peppar
färsk koriander
1. Skär fisken i bitar och löken i skivor. Pressa eller riv vitlöken.
2. Fräs lök och vitlök i en kastrull med smör eller kokoksfett.
3. Hacka chilin, skiva champinjonerna och skär paprika och zucchini i skivor.
4. Fräs även dessa och häll på vatten efter några minuter.
5. Tillsätt kokosmjölken och låt det hela koka upp. Smaka av med röd curry, salt och peppar. Lägg i
fiskbitarna och låt dem sjuda med försiktigt i ca 5 minuter.
6. Servera med färsk koriander.
Smaklig måltid!
Kram/ Catarina
2 kommentarer:
Låter supergott! Det ska jag absolut prova! Men vad är det jag ser? Har det snöat allra redan?!?!
Hualigen, hoppas den smälte bort lika fort som den kom ;)
Kram på dig!
Soppor är så gott så här på hösten. Jag gjorde en god kycklingsoppa igår, fast med kokosgrädde :-)
Skicka en kommentar